Biografie

Cilly Dartell is sinds 1996 één van de ‘anchors’ van het populaire SBS6 programma “Hart van Nederland”. Sinds 2003 presenteert zij ook ‘Shownieuws’. Dagelijks kijken meer dan anderhalf miljoen kijkers naar deze programma’s.

Maar deze duizendpoot heeft meer in haar mars. Cilly begon haar veelzijdige carrière in het theater. Speelde ondermeer bij Cabaret Nar van Youp van ’t Hek, het Vrouwenkabaret van Natascha Emanuels en vervulde hoofdrollen in musicals als ‘De dader heeft het gedaan’ van Annie M.G. Schmidt, ‘My Generation’ en ‘Up on the Roof’. Ook is zij jarenlang leadzangeres van een funkband geweest en vroegen Willem Wilmink en Harry Bannink haar voor de rol van Jans op de speciale jubileum cd  van Jan, Jans en de kinderen.
De prachtige stem van Cilly is al vele jaren te horen bij diverse radio- en tv commercials (onder andere Biertje!), documentaires én nasynchronisaties van tekenfilms. (onder meer. de Wuzzles, Darkwin’Duck en de prachtige Beatrix Potter serie over Peter Rabbit.)
In 1990 maakte zij de overstap naar de journalistiek. Zo presenteerde zij tot 1996 verschillende radio- en televisieprogramma’s voor de AVRO-radio en televisie. Op Radio 2 was zij onder andere te horen in ‘Het Punt’, ‘Café op 2’, ‘Dartell op Dinsdag’ en ‘Dartell’ en was zij voor Radio 1 jarenlang verantwoordelijk voor de samenstelling en presentatie van ‘De Uitbijlage’, een kunst- en cultuurprogramma. Daarnaast maakte ze voor de AVRO televisie diverse specials, waaronder een ontroerend verslag van het Metropole Orkest op toernee in  Griekenland. Andere AVRO televisie activiteiten van Cilly waren de presentatie van het consumentenprogramma ‘Hap’ en het bijzondere ‘Theatercafé’, een programma waarin teksten en muziek van grootheden uit de kleinkunst of het theater vertolkt werden door andere grootheden uit diezelfde theaterwereld.
Voor SBS6 presenteerde Cilly naast “Hart van Nederland” ondermeer “You’re my hero”, “Goedenavond Nederland” en is zij verantwoordelijk voor diverse specials over musicals. Zo maakte zij documentaires over kaskrakers als: Tinanic, Aïda, The Sound of Music en 3 Musketiers. Op dit moment is zij druk doende met een 8-delige serie over de voorbereidingen van ‘The Lion King’, een musical die in april 2004 in première zal gaan.
Naast al haar bezigheden wordt Cilly regelmatig ingezet als presentatrice voor diverse evenementen. Van bedrijfspresentaties tot voorzitter van diverse forums.
Kenmerkend is haar uiterst betrokken wijze van interviewen. Op de van haar bekende manier, stelt zij iedere geïnterviewde binnen enkele ogenblikken meteen op zijn gemak.
Juist haar ervaring op het gebied van “calamiteiten”, zeker bij “live televisie” maakt deze duizendpoot ideaal tot gesprekspartner  van welk evenement dan ook.